Over Procare

Onze
historie

Tot 2014 verkochten wij CBD-olie van een andere producent. Toen deze niet meer kon leveren zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een nieuwe partij om mee samen te werken. Om onszelf ervan te verzekeren dat onze klanten straks een product van constante kwaliteit zouden krijgen hebben we verschillende oliën laten onderzoeken in een analytisch laboratorium. De uitkomsten van deze analyses waren teleurstellend. De variaties in (CBD-)gehaltes die in deze producten gevonden werden waren simpelweg onacceptabel voor ons. Dit was het moment dat we besloten om de touwtjes in eigen handen te nemen. We zouden onze producten voortaan in eigen beheer laten produceren.

Onze missie

Wij willen een betrouwbare partner zijn voor iedereen die om zijn gezondheid en die van anderen geeft. Of het nu gaat om gezond zijn en gezond willen blijven, het verhelpen van een vervelende kwaal of het verlichten van een ongeneselijke ziekte.

+i

Wij geloven dat dit doel enkel bereikbaar is met veilige producten van hoge en constante kwaliteit. Wij richten ons daarom op duurzame productie, volledige kwaliteitscontrole en transparantie over dit hele proces. Uiteindelijk vinden we dat een passend CBD-product voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moet zijn. Elke nieuwe stap die wij zetten is erop gericht deze ambitie tot een realiteit te maken.

-i

Onze
expertise

Bij Procare vinden we het vanzelfsprekend dat we op de hoogte zijn van de meest recente kennis op het gebied van CBD. We doen er daarom alles aan om up-to-date te blijven. Zo houden we het wetenschappelijk onderzoek scherp in de gaten en staan we geregeld op beurzen.

+i

In nauwe samenwerking met de afdeling Plant Sciences & Natural Products van de Universiteit Leiden zijn we voortdurend bezig om nieuwe kennis te vergaren, bestaande producten te verbeteren, veiliger te maken en er voor te zorgen dat onze producten geen bestanddelen bevatten die niet thuishoren in voedingssupplementen en gezondheidsproducten.

-i

Laboratorium

In een markt die steeds ondoorzichtiger wordt, geloven wij in het belang van transparantie. Je kunt een flesje CBD-olie helaas niet tegen het licht houden om te zien of het de actieve stoffen bevat die je als gebruiker nodig hebt. Door analyses te laten verrichten in ons gespecialiseerde laboratorium bieden wij een oplossing voor dit probleem. Met behulp van de meest geavanceerde apparatuur komen labrapporten tot stand die voor iedere klant inzichtelijk zijn op onze website. Voor hen die het nog iets technischer willen: door middel van HPLC (High Performance Liquid Chromatography) kunnen zeer exact de concentraties van een heel spectrum van cannabinoïden (waaronder CBD) bepaald worden.

+i

We zijn ervan overtuigd dat luisteren de beste manier is om onze expertise op peil te houden en onze klanten het perfecte product te kunnen blijven bieden. We luisteren naar de experts van de universiteit, naar de therapeuten die we spreken op beurzen, maar vooral ook naar de klanten die ons mailen met hun ervaringen of bellen met hun vragen.

-i

Test
resultaten

Elke batch (partij) die wij produceren wordt geanalyseerd in een gespecialiseerd laboratorium. De resultaten van deze analyses krijgen elk hun eigen labrapport. Met behulp van de zogenoemde batchcode kunt u dit labrapport vinden op onze website. Alle CBD-oliën die u van ons koopt zijn voorzien van een batchcode, u vindt deze op het flesje.

Doseersspuitje

Als doseersysteem voor onze CBD-olie zijn wij overgestapt van de traditionele “druppelaar” naar een handig doseerspuitje. Wanneer we beide vergelijken heeft het doseerspuitje een aantal belangrijke voordelen:

Sneller en preciezer

Met het spuitje is het makkelijker om in één keer de gewenste dosis af te meten en onder de tong te brengen.

Schoner

Een bekend probleem van de druppelaar is dat het rubbertje gaat “zweten”. Dit maakt dat het flesje smoezelig wordt en dat andere spullen onder de olie komen te zitten wanneer het flesje bijvoorbeeld in een tas wordt meegenomen.

Economischer

Er is minder verlies van kostbare olie. Met de druppelaar was het moeilijk om de laatste 15% van de olie uit het flesje te krijgen. Met het doseerspuitje gaat het flesje helemaal leeg.

Handleiding voor
het doseersysteem

Volg onderstaande handleiding om het
doseersysteem goed te gebruiken.

1

Druk de dop (met kindveilige sluiting) in en draai het flesje open

2

Haal het afsluitdopje van het doseerspuitje

3

Steek het spuitje in het plastic ventiel waarmee het flesje is afgesloten

4

Draai nu het flesje met spuit in zijn geheel om (het ventiel lekt niet)

5

Trek voorzichtig aan het witte gedeelte van het spuitje tot deze gevuld is met de gewenste dosering (zie onderstaande tabel)

6

Neem het spuitje uit de fles en druk het spuitje onder de tong leeg

7

Houd de CBD-olie circa 30 seconden in de mond zodat het snel opgenomen kan worden.

Dosering

Gebruik onderstaande tabel als indicatie voor het aantal milliliters dat u per dosis inneemt, de waardes zijn afgerond.

% Percentage CBD
0,05 ml= 1 druppel
0,15 ml = 3 druppels
0,25 ml = 5 druppels
0,5 ml = 10 druppels
2,5%1,25 mg CBD3,5 mg CBD6 mg CBD12,5 mg CBD
5%2,5 mg CBD7 mg CBD12,5 mg CBD25 mg CBD
10%5 mg CBD15 mg CBD25 mg CBD50 mg CBD
20%10 mg CBD30 mg CBD50 mg CBD100 mg CBD